logo
Wrong email address or username
Wrong email address or username
Incorrect verification code
Discussion: Import z LC
created by: A--
back to group
Dobra, zauważyłam coś niepokojącego... faktycznie półeczki moje wszystkie są... w nawiasach mam ilość książeczek przyporządkowanych do konkretnych wirtualnych półeczek... jednakże gdy chcę wejść i je zaktualizować, bo pojawia się pusta strona - w ogóle nie mogę nic dalej zrobić. Nie wiem, czy to kwestia importowania i czy ja tylko to mam, czy komuś także coś takiego się pojawiło.
Reply to post #65 (show post):

Wszedłem na Twój blog i w widoku biblioteczki mogę otworzyć każdą z półek i widzę okładki książek.
Reply to post #66 (show post):

Moja biblioteczka działa bez zarzutu.
Reply to post #66 (show post):

kurcze, to ja już nie wiem, co jest grane... bo jak ja wchodzę na te moje półeczki zaimportowane z LC to w ogóle książek tam nie widzę... może jutro się wszystko "ułoży" ;) Ale dzięki wielkie za sprawdzenie
Dziękuję bardzo za półki, poczułem się jak w domu :)
Cudnie się czyta te nasze wpisy ;-) Szaleńcy książkowi w najlepszym wydaniu. Mam biblioteczkę przy sobie, to jakoś przeżyję ;-)) Co za radość. Lubię to.
Reply to post #70 (show post):

Prawda jest taka, że nasze szaleństwo zrozumie tylko drugi szaleniec/zapaleniec/książkofil :)
Reply to post #65 (show post):

O nie :( Czy nadal tak się dzieje? Sprawdziliśmy i wszystko wydaje się być OK. Upewnij się proszę, że wybrana kombinacja półek i statusów jest poprawna lub wybierz "Wszystkie" statusy - wtedy po wybraniu półki książki powinny być widoczne. Daj nam znać, czy wszystko już gra.
Reply to post #72 (show post):

Dziś jest znacznie lepiej. Gdy wchodzę na oryginalne półki BL (że tak to nazwę) jest wszystko dobrze. Jednak gdy tylko wejdę na poszczególne półki zaimportowane z LC już są problemy. Sprawdziłam przed chwilą. Na przykład: półka "Muszę je mieć" posiada 21 pozycji, a mi wyświetla tylko jedną okładkę książki. Z resztą było już ok. Weszłam na półkę "sprzedam" i zmieniłam status jednej książki na "zarezerwowane/sprzedane"... gdy tylko to się zmieniło, nie mogę wejść w żadną już półkę. Muszę odświeżać całą stronę. Nie wiem dlaczego tak u mnie się zacina.
Hmm. Sprawdziliśmy i aby na półce "Muszę je mieć" pojawiła się tylko 1 książka, powinien być wybrany status "Przeczytane" - być może przeglądałaś półki właśnie z tą kombinacją status+półka. Wybierz proszę "Wszystkie" statusy i przejrzyj czy półki prezentują wszystkie książki. Daj nam koniecznie znać czy pojawiają się jeszcze problemy półkowe.
Och, mam półki! Dziękuję kolorowo-jesiennie :-)
Reply to post #74 (show post):

Ah.... dobrze, na to nie wpadłam, że muszę mieć zaznaczone najpierw wszystkie a potem dopiero wybierać pozostałe półeczki... teraz z tą wiedzą widzę, że to bardzo przydatne i jeszcze lepiej ułatwia. Spróbowałam także poprzestawiać książki i zawiesiło się tylko raz po przesunięciu trzech tytułów, ale odświeżyłam stronę i wszystko już było ok.
Osoby, które kilkukrotnie próbowały wykonywać import z LC, mają kilkukrotnie zaimportowane (zwielokrotnione) recenzje. Nie wiem, czy tak się nadal dzieje, ale można by uporządkować to, co jest aktualnie i pousuwać zdublowane recenzje, u osób, które wykonywały import z LC.
Reply to post #77 (show post):

Już patrzymy co się dzieje. W razie jakichkolwiek problemów czy pytań, bardzo prosimy o kontakt na contact@booklikes.com ze szczegółami problemu i konta na BookLikes, to pomoże nam sprawnie zająć się każdym problemem.
Przepraszam, wycofuję zgłoszenie.

Moja pomyłka wynikała stąd, że pod książką są
Recenzje osób, które obserwujesz
Recenzje na BookLikes

Jeśli jest tylko jedna recenzja i to osoby, którą obserwuję to mam swój "duplikat" - dwie takie same recenzje jedna pod drugą.

Swoją drogą może zamienić w takiej sytuacji Recenzje na BookLikes na Pozostałe recenzje na BookLikes i nie prezentować już po raz drugi recenzji osób, które obserwuję, ale to już zupełnie inna historia...
Need help?