by:
A--
date:
10 years ago
discussions stats
1. Po wejściu w grupę mam "Grupy dyskusyjne" i przycisk "dodaj". Powinno być "Dyskusje w tej grupie" i przycisk "dodaj".
2. Sam sobie mogę dodawać punkty do posta w dyskusji ("Statystyki +0 / -0")
by:
Abdita
date:
10 years ago
discussions stats
To ja dorzucę coś odnośnie powiadomień w grupach.
Na stronie grupy wygląda to tak:
Powiadomienia - nowe dyskusje: wszystkie tylko powiadomienia nic
Na stronie dyskusji:
Notyfikacje-nowe wpisy: wszystkie tylko powiadomienia nic
Przyznaję, że jest to dla mnie zupełnie niezrozumiałe.
Niezależnie od tego mam wrażenie, że coś tu nie działa. Ciągle przestawiam i tu i tu na "wszystkie" i wcale nie wyświetlają mi się w tym liczniku-kwadraciku wszystkie wpisy, tylko widzę, że na przykład przestawiło się na "nic".
OK. Dzięki.
by:
Abdita
date:
10 years ago
discussions stats
I jeszcze taka propozycja. Po kliknięciu w kwadraciku powiadomień na daną dyskusję przekierowuje nas na początek ostatniej strony danej dyskusji. Jak wpisów jest mało, nie ma problemu, jak dużo, trzeba jaeeeechać gdzieś na dół. Niezbyt to wygodne.
Czy nie lepiej byłoby, gdyby przekierowanie nastąpiło do ostatniego wpisu? Czyli w to miejsce, którego faktycznie dotyczy powiadomienie.
Ok, przyjrzymy się temu.
Co do powiadomień.
Na stronie Grupy - są to powiadomienia odnośnie pojawienia się nowych dyskusji w danej grupie.
Na stronie danej dyskusji - są to powiadomienia odnośnie wpisów w danej dyskusji.
Twój wybór opcji powiadomień w dyskusjach powinien się zapisywać. Czy nadal masz ten problem? Zbadamy to.
by:
Abdita
date:
10 years ago
discussions stats
Ok, jaka jest różnica między zaznaczeniem "wszystkie" i "tylko powiadomienia" w każdej z tych grup? Bo nic to rozumiem :)
I te notyfikacje nieszczęsne jeszcze raz...
Właśnie przestawiam jeszcze raz we wszystkich grupach i dyskusjach na "wszystkie" i zobaczę co będzie dalej.
Powiadomienia wszystkie - to powiadomienia mailowe i w serwisie (mały kwadracik na górze)
Tylko powiadomienia - to powiadomienia tylko w serwisie (mały kwadracik na górze) bez maili.
Co do tych ustawień, to po odświeżeniu dyskusji one powinny zostać takie, jakie wybrałaś. Jeżeli samoistnie się pozmieniają, daj koniecznie znać. Raz wybrane opcje powinny się zapisać.
by:
Abdita
date:
10 years ago
discussions stats
OK, teraz rozumiem. Myślałam, że powiadomienia na maila są tylko w "ustawieniach"
Wychodzi na to, że teraz mam dwa sprzeczne zaznaczenia - w ustawieniach mam odznaczone powiadomienia na maila a tu mam "wszystkie". Zobaczymy która opcja zwycięży ;-)
Dzięki za dokładne wyjaśnienia.
Przepraszamy za zamieszanie. Spieszymy z wyjaśnieniem.
W Ustawieniach są powiadomienia odnośnie wyszczególnionych opcji dotyczących twojego bloga:
- gdy ktoś zacznie obserwować mój blog
- gdy ktoś zrebloguje mój wpis
- gdy ktoś polubi mój wpis
- nowe komentarze
- newsletter
Dyskusje pokazują ustawienia dotyczące aktywności w grupach dyskusyjnych.
Podobnie jest w wiadomościach prywatnych, gdzie możesz decydować kto może do ciebie pisać na BL.
No to faktycznie trudno się tego wszystkiego domyśleć tak bez "instrukcji".
Ale nic to, powolutku się nauczymy :)
Reply to post #2
(show post):
Potwierdzam uwagi Abdity. Mi też notorycznie przestawia się na nic.
by:
A--
date:
10 years ago
discussions stats
W informacjach o grupie jest pole "Grupy dyskusyjne", które informuje o ilości wątków w grupie. Nazwa tego pola jest niewłaściwa - powinno nazywać się "Dyskusje w tej grupie" lub podobnie.
by:
A--
date:
10 years ago
discussions stats
Teraz " Dyskusje w tej grupie" pojawiło się w menu! W menu powinno być "Grupy dyskusyjne"
by:
A--
date:
10 years ago
discussions stats
Wróciła nazwa "Grupy dyskusyjne" w menu, ale niestety również w informacjach o grupie....
W menu powinno być "Grupy dyskusyjne"
W informacjach o grupie "Dyskusje w tej grupie"
W liście dyskusji na grupie "Dyskusje w tej grupie"
by:
A--
date:
10 years ago
discussions stats
Brak możliwości zamknięcia dyskusji. Po zamknięciu nie byłoby już możliwości wypowiadania się w danym wątku. Przydatne np. przy zgłoszeniach błędów. Błąd poprawiony - dyskusja zamknięta. Opcja tylko dla moderatora/administratora grupy.