logo
Wrong email address or username
Wrong email address or username
Incorrect verification code
Derviš i smrt - Meša Selimović
Derviš i smrt
by: (author)
5.00 40
Jedno od najslozenijih i najslovjevitijih dela posleratne jugoslovenske knjizevnosti ("Nin"-ova nagrada za roman za 1966.) remek-delo, roman "Dervis i smrt" sublimise u sebi sve kvalitativne dominante rukopisa Mese Selimovica. Dervis Ahemt Nurudin krece nesigurim putevima ka tamninama savesti... show more
Jedno od najslozenijih i najslovjevitijih dela posleratne jugoslovenske knjizevnosti ("Nin"-ova nagrada za roman za 1966.) remek-delo, roman "Dervis i smrt" sublimise u sebi sve kvalitativne dominante rukopisa Mese Selimovica. Dervis Ahemt Nurudin krece nesigurim putevima ka tamninama savesti tragajuci kroz patnju za istinom o sebi i, kroz sebe, za istinom o drugima. Na tom putu on doseze dubine poetskih sustina egzistencije i vecitih sukoba i dogmi koje su obelezile covekov put iskusenja kroz vreme... "Dervis i smrt" je unvierzalna paradigma o dobru i zlu, slobodi i totalitarnim sistemima; dijalektici i ustrojstvu drustva i polozaju misleceg coveka u njemu.
show less
ISBN: 9788661070181 (866107018X)
Bookstores:
Community Reviews
Weltschmerz
Weltschmerz rated it
5.0 Dervis i smrt
Proza, a poezija. Hrana za dušu. Čista umetnost. Nije za svakoga, ali ni ne može da bude, a to ne kažem zato što sam intelektualni snob, već zato što da li će vam se ova knjiga svideti zavisi gotovo isključivo od vašeg senzibiliteta.
Other editions (3)
Books by Meša Selimović
On shelves
Share this Book
Need help?