logo
Wrong email address or username
Wrong email address or username
Incorrect verification code
Minun suomalainen vaimoni - Wolfram Eilenberger, Ilona Nykyri
Minun suomalainen vaimoni
by: (author) (author)
2.50 10
Viisitoista vuotta sitten berliiniläinen Wolfram Eilenberer seurasi opiskelijarakkauttaan pohjoiseen. Oli tammikuun toinen päivä ja lämpömittari Turun asemalla näytti -37 astetta. "Kun menee naimisiin ulkomaalaisen kanssa, täytyy rakastaa myös maata. Muuten liitto ei onnistu", hän uskoo.... show more
Viisitoista vuotta sitten berliiniläinen Wolfram Eilenberer seurasi opiskelijarakkauttaan pohjoiseen. Oli tammikuun toinen päivä ja lämpömittari Turun asemalla näytti -37 astetta.

"Kun menee naimisiin ulkomaalaisen kanssa, täytyy rakastaa myös maata. Muuten liitto ei onnistu", hän uskoo. Hykerryttävällä huumorillaan ja itseironiallaan Eilenberger havannoi Suomea, suomalaisia - ja etenkin lähes kaksimetristä suomalaista vaimoaan. Ilman vaimoaan ei mies, ainakaan ulkomaalainen mies, "selviäisi metsässä päivääkään", hän toteaa.

Suomeen ja suomalaisuuteen liittyvät yleisesti tunnetut "tosiasiat" saavat uuden, syvällisen ulottuvuuen, kun kulttuurihistorian saralta tohtoriksi väitellyt Eilenberger paneutuu pohtimaan muun muuassa Marimekon raitapaitojen, urheilun, kesämökkien pihoilla tönöttävien pömpeleiden ja pakkasen vaikutusta ihalemansa pohjoisen kansan perimmäiseen olemukseen.
show less
Format: paperback
ISBN: 9789522341136
Publisher: Siltala
Pages no: 245
Edition language: Finnish
Bookstores:
Community Reviews
rameau's ramblings
rameau's ramblings rated it
2.5 Minun suomalainen vaimoni - Wolfram Eilenberger
Muutamaa aivan hulvattoman hauskaa kohtaa tai ehkäpä peräti syvällistä oivallusta lukuunottamatta keskinkertainen lukukokemus. Tarkoitettu selvästi enneminkin saksalaiselle yleisölle kuin suomalaisille.
Awogfli - Bookcroc
Awogfli - Bookcroc rated it
3.0
Naja irgendwie kann ich nicht so mit dem Finnlandhumor. Ich finde sowohl Bücher von Finnen als auch Bücher über Finnen nur mäßig witzig, auch wenn mir immer wieder solche Satiren begeistert empfohlen werden. Im Buch werden die Finnen unserer Zeit als Kreuzung zwischen Elben und Hobbits beschrieben u...
Other editions (1)
Books by Ilona Nykyri
Books by Wolfram Eilenberger
On shelves
Share this Book
Need help?