logo
Wrong email address or username
Wrong email address or username
Incorrect verification code
Discussion: Jakich grup potrzebujemy?
created by: A--
back to group
Założyłem na początek "[PL] Dyskusje o książkach". Niech coś się dzieje;) [/b]
A czy ta grupa to nie jest dubel tej grupy? --> http://booklikes.com/groups/show/9/polska
O! Trudno powiedzieć czy to dubel ale przy okazji odkryłaś, że coś tu się już działo przed nami. Kto by pomyślał ;-)) Dzięki za namiary.
Sądząc po opisie to faktycznie zrobiłem dubel. Mało konkretną nazwę ma ta stara grupa i tak jakoś wyszło.... Mogę skasować ten mój dubel, ale posty napisać byśmy musieli jeszcze raz, bo postów przenieść nie mogę. Możemy tak zrobić @Abdita ?
Reply to post #4 (show post):

Tamten post już przekopiowałam można usuwać.

Mnie by się przydała grupa pod wezwaniem "pomocy". Nie jestem najlepsza w tych zabawach komputerowych, informatycznych czy jak to nazwać i czasem jakaś pomoc wzajemna bardzo by się przydała.

Niezależnie od braku umiejętnosci jesteśmy tu nowi (grupa z LC) i przebijamy się wszyscy przez nowe funkcje i możliwości. Czasem może niepotrzebnie, bo ktoś przed chwilą rozgryzał to samo i wystarczy mała podpowiedź.
Reply to post #5 (show post):

A może użyjemy do celów pomocowych grupy "Zgłoszenia błędów i problemów"?

Zmieniłem grupę "Dyskusje o ksiązkach" na "[PL] Hydepark". Myślę, że będzie przydatna.
Reply to post #6 (show post):

OK, nie omieszkam zapytać tam o to i owo ;-)
Stan na dziś:

Polska (52 członków -> poprosiłem administratora tej grupy o zmianę nazwy na "[PL] Rozmowy o ksiązkach" lub podobnie
[PL] Zgłoszenia błędów i problemów (17 członków)
[PL] Gry i zabawy (8 członków)
[PL] Użytkownicy z polskojęzycznych serwisów książkowych (23 członków)
[PL] Hyde Park (10 członków)

Reply to post #8 (show post):

A może lepiej "użytkowników" lub "osoby"?
Stan na dziś:

Polska (52 użytkowników -> poprosiłem administratora tej grupy o zmianę nazwy na "[PL] Rozmowy o ksiązkach" lub podobnie
[PL] Zgłoszenia błędów i problemów (17 użytkowników)
[PL] Gry i zabawy (8 użytkowników)
[PL] Użytkownicy z polskojęzycznych serwisów książkowych (23 użytkowników)
[PL] Hyde Park (10 użytkowników)
[PL] Użytkownicy ebooków (5 użytkowników)
Prośba do BL:

Czy moglibyście zachęcić użytkowników do korzystania z grup dyskusyjnych?

Korzyści z aktywnych użytkowników są oczywiste, wiec nie będę Was przekonywał. Mozna to zrobic np. umieszczając na głównej stronie serwisu, z jakimś sensownym interwałeme czasowym (raz dziennie) informacje w rodzaju "Nowe dyskusje w grupach (i tu linki do grup i ilość nowych postów)". Można oczywiście na siedemnaście innych sposóbów;)

Możecie ujawnić ilu jest użytkowników w serwisie? A w szczególności użytkowników polskich?
Dzięki. To dobry pomysł, na pewno będziemy aktywizować użytkowników i 'wyciągać' opcje do interakcji.
Reply to post #12 (show post):

Dzięki:)
Zapraszam Was do nowej grupy: [PL] Polecane blogi książkowe (Share Your Blogs)
Need help?