logo
Wrong email address or username
Wrong email address or username
Incorrect verification code
Discussion: Otwieranie stron w nowej zakładce
created by: A--
back to group
W wielu przypadkach kolejne strony BL otwierają się w nowych zakładkach, np. kiedy klikam w linki w powiadomieniach czy wiadomościach. jest to moim zdaniem całkowicie zbędne i prowadzi do tego, że po chwili pracy z serwisem mam otwartych kilkanaście zakładek i muszę zamykać wszystkie pozostawiając tylko bieżącą, żeby się kompletnie nie pogubić.

W zasadzie byłoby lepiej gdyby wszystko otwierało się w tym samym oknie, a jeśli już chcemy nowej zakładki to należy używać tej mozliwości bardzo oszczędnie.
A może to po prostu kwestia naszych przyzwyczajeń z LC?
Mnie też na początku to otwieranie nowych zakładek wydawało się niepotrzebne. Ale po jakimś czasie bardzo mi się spodobało. Zawsze mam otwarty i nie gubi mi się początek, punk z którego startowałam już zupełnie odruchowo zamykam to co nowo otwarte.
Reply to post #2 (show post):

Historię mam w historii przeglądarki. Każda kolejno otwarta zakładka przedstawia ten sam serwis. W pierwszej otwieram link z powiadomieniami i ląduję na drugiej. W drugiej pojawia mi się powiadomienie, klikam i ląduję na kolejnej. To nie kwestia przyzwyczajeń z innych serwisów, to mi po prostu przeszkadza i uważam to za zbędne, tym bardziej, że otwierać w nowej zakładce mogę zawsze kiedy zechcę klikając link przy wciśniętym klawiszu ctrl. Uważam, że otwieraniem nowych zakładek i okien należy w aplikacji gospodarować bardzo oszczędnie.
Przepraszamy za kłopot, część czytelników gubiła wspomniany początek, zwłaszcza czytając BookLikes na urządzeniach mobilnych, stąd te zakładki. Planujemy zmiany co do BL na urządzeniach mobilnych więc weźmiemy wymienione wyżej sugestie pod uwagę.
Po kwadransie na BL mam na ekranie 10-20 zakładek, zamykam wszystkie poza jedną i znów kontynuuję otwieranie zakładek.... Mogę z tym żyć, ale jest to nieco uciążliwe.
Reply to post #5 (show post):

@A-- Zauważyłeś, że już nie otwierają się nowe zakładki? No to teraz ja muszę się przestawić na nowe ;-)
Reply to post #6 (show post):

U mnie dalej się otwierają... Szału normalnie dostanę;) Może jak sobie odświeżę stronę deep refreshem (Ctrl-R, Ctrl-F5) to przestaną. Z niektórych linków się otwierają (szczególnie z powiadomień), a z niektórych nie. Kompletnie brak konsekwencji, a można zastosować jakże prostą zasadę: swoje strony we własnym oknie, obce strony w nowym i już.
To złośliwość losu. Mnie to nie denerwuje to mi się nie otwierają, Ciebie denerwuje to masz jak było. Tylko nowe profile chyba otwierają się w nowych, w ramach forum jestem cały czas
w tym samym oknie.
A może to przeglądarka? Ja używam Chroma.
Chrome. Nie chce mi się z tym walczyć, a skoro zmienili, to pewnie mi się poprawi kiedy skasuję cache przeglądarki.
Need help?