Czy można gdzieś znaleźć informacje na temat polubień (znaczy kto polubił dany post).
Wiem, że można przez pulpit, ale to trzeba kilkadziesiąt stron przejrzeć. A nie ma gdzieś opcji na skróty??
by:
Abdita
date:
10 years ago
discussions stats
Chyba nie można, na blogu widać tylko ilość polubień i to wszystko. Też mi to trochę przeszkadza i chciałabym czasem spojrzeć KTO a nie tylko ILE, bo zakładam, że ci którym się podoba to co mnie to pokrewne dusze :)
A tak przy okazji - witamy na BL :)
Dziękujemy za sugestię, świetny pomysł, na pewno do wdrożenia. Przyłączamy się do ciepłego powitania :)
Reply to post #2
(show post):
Widać kto polubił. Jak masz zakładkę blog, jest takie info zobacz kto polubił, ale nie ma do tego drogi na skróty...
by:
Abdita
date:
10 years ago
discussions stats
No tak, mówimy o dwóch zupełnie różnych rzeczach ;)
Polubienia moich postów oczywiście widzę na moim widoku blogu. Myślałam, że chodzi Ci o czyjeś blogi. Jeśli oglądam Twój blog i tam są polubienia, to ja nie mam dostępu do informacji kto polubił TWOJE wpisy. Jeśli mam Cię w obserwowanych to mogę dojść do tego przez pulpit, ale co jeśli to było rok temu? Nie znajdę. I mnie by się przydał skrót do takiej informacji.
Wpisy, które polubiliście można również znaleźć na Pulpicie po prawej, w zakładce Polubione wpisy. Co do wpisów innych osób, to informacje kto je polub są widoczne z Pulpitu pod każdym wpisem. Pomysł z udostępnienie tych informacji w widoku publicznym brzmi ciekawie, na pewno to rozpatrzymy. Dzięki!
Wydaje mi się, że dobrze byłoby zrobić porządek z "polubieniami" recenzji. Moim zdaniem przydałoby się:
1) ujednolicenie systemu polubień.
Trochę dziwnie, że raz wystarczy kliknąć serduszko (w strumieniu aktywności w panelu), a innym znowu razem słowo "lubię". Zostawiłabym już te serduszka - mniej facebookowe, bardziej intuicyjne.
2) ściągnięcie słowa "lubię" (a najlepiej zastąpienie go serduszkiem) pod notkę/reckę.
Szczerze mówiąc ciężko je znaleźć za pierwszym razem tam, gdzie jest teraz. Kafelki "lubię", "rebloguj" itd. umieszczone w obecnym miejscu wyglądają, jakby odnosiły się do całego bloga, a nie do konkretnego wpisu. (Tak, wiem, że rebloguj całego bloga jest nielogiczne. :D)
3) umożliwienie "polubienia" opinii z każdego widoku.
Obecnie, jeśli dobrze kojarzę, reckę można polubić tylko w panelu albo po wejściu na stronę opinii. Chciałabym móc ją "polubić" z każdego widoku (również na stronie książki i z poziomu bloga).
Dzięki za wszystkie sugestie. Kolejne szablony blogów mogą mieć inne rozwiązania dla polubień. Obecnie, aby polubić dany wpis należy "wejść" w dany wpis, stąd potrzeba kliknięcia na dany wpis/recenzję/tytuł, aby otworzyć widok z możliwością polubienia wpisu.
by:
A--
date:
10 years ago
discussions stats
Czy można by w bieżących szablonach wprowadzić poprawkę polegająca na tym, że kliknięcie serduszka pod wpisem będzie działało jak polubienie?
Niestety w bieżących szablonach zaprojektowanych przez grafików nie możemy wprowadzać takich zmian, weźmiemy to jednak po uwagę planując kolejne szablony.