by:
Abdita
date:
11 years ago
discussions stats
Jedną z dużych zalet serwisu (według mnie oczywiście) jest brak konieczności dodawania w biblioteczce ksiażki na jedną z półek 'głównych" czyli chcę przeczytać/czytam/przeczytałam.
ALE. Jeśli założę sobie półkę o nazwie powiedzmy "nigdy nie brać tego do ręki!" i dodam tam i tylko tam książkę, to w aktywnościach na pulpicie i tak wyświetla się "użytkownik X chce przeczytać" mimo, że ja sama takiej półki nie odznaczyłam. Widać system zakłada, że każda nowa pozycja w mojej biblioteczce to coś co chcę przeczytać.
Czy nie lepiej by było, żeby w takich przypadkach pojawiał się standardowy komunikat "użytkownik X uaktualnił" półkę?
by:
Hagime
date:
11 years ago
discussions stats
Też z tego korzystam. Na półce POSIADAM mam książki, które posiadam, na razie nie czytam i jeszcze nie wiem kiedy będę chciał przeczytać ale chce je mieć w bibliotece.
by:
Abdita
date:
10 years ago
discussions stats
Dzisiaj dla odmiany książka którą wrzuciłam na półkę "posiadam" i oprócz tego na żadną główną pokazywała mi się jako "przeczytana". Ale na stronie książki nie odznacza się w ten sposób. Tak pokazuje się tylko na pulpicie.
Reply to post #4
(show post):
O nie, daj nam znać proszę, która to książka. Ułatwi nam to zbadanie problemu.
by:
Abdita
date:
10 years ago
discussions stats
Reply to post #5
(show post):
Ta sytuacja dotyczy książki 'Z jarmarku", Szolema Alejchema: http://booklikes.com/z-jarmarku-szolem-alejchem/book,12199633
Powinno być OK. Po dodaniu książki na półkę bez wybierania statusu (przeczytane, teraz czytam, chcę przeczytać) książka na pulpicie, na półce, na osi czasu powinna pojawić się z adnotacją uaktualnienie półki. Jeżeli zauważysz, że sytuacja się powtarza, daj koniecznie znać.
by:
Abdita
date:
10 years ago
discussions stats
OK, będę się przygladać pilnie. I dzięki :)
by:
Abdita
date:
10 years ago
discussions stats
Niestety,dodałam dziś książkę http://booklikes.com/listy-do-przyjaciela-gdy-chcemy-sie-modlic-antoni-golubiew/book,12943373 i ona od razy wyświetliła się jako przeczytana, choć jest tylko na moich własnych półkach "#posiadam" i "#inne", wcale jej nie przeczytałam ;-(
Ale zauważyłam, że po dodaniu do biblioteczki nowych pozycji, na pulpicie ich ikonki potrafią parę razy zmieniać "konfigurację". Może ostatecznie ułoży się tam gdzie trzeba :)
Po jakimś czasie trzy dodane dzisiaj książki, dwie przeczytane i jedna dodana tylko na moje własne półki opisane są jako grupa "uaktuaniona półka".