logo
Wrong email address or username
Wrong email address or username
Incorrect verification code
De Kleine Geschiedenis van Maastricht voor Dummies - Emile Ramakers
De Kleine Geschiedenis van Maastricht voor Dummies
by: (author)
3.00 5
eze gids biedt een beknopt overzicht van de lange geschiedenis van Maastricht. Die begon ruim 250.000 jaar voor Christus, met de Neanderthalers. Sinds de Romeinse tijd is de plaats perma- nent bewoond gebleven. De Maasbrug, gebouwd aan het begin van de jaartelling, was het belang- rijkste element... show more
eze gids biedt een beknopt overzicht van de lange geschiedenis van Maastricht. Die begon ruim 250.000 jaar voor Christus, met de Neanderthalers. Sinds de Romeinse tijd is de plaats perma- nent bewoond gebleven. De Maasbrug, gebouwd aan het begin van de jaartelling, was het belang- rijkste element in de stad. De eerste bekende bisschop van de Nederlanden, Sint Servaas, is er begraven. Na de eerste gloriedagen in de vroege middeleeuwen, kreeg de stad een bestuursstructuur met twee soevereinen. In de negentiende eeuw ontwikkelde Maastricht zich tot een van de eerste industriesteden in Nederland. Laat in de vorige eeuw vond de stad zichzelf opnieuw uit als Europese stad, met als bekroning het sluiten van het Verdrag van Maastricht in 1992.
Emile Ramakers is historicus en werkt in de Stadsbibliotheek Maastricht (Centre Ceramique) als Vakspecialist Limburg. Hij schreef onder meer de Historische atlas van Maastricht.
show less
Format: paperback
ISBN: 9789045353135
Publisher: BBNC
Pages no: 160
Edition language: Dutch
Series: Kleine Dummies
Bookstores:
Books by Emile Ramakers
On shelves
Share this Book
Need help?