logo
Wrong email address or username
Wrong email address or username
Incorrect verification code
Fajront u Sarajevu - Karajlic Nele Karajlic
Fajront u Sarajevu
by: (author)
2.00 10
Nakon sto su Mik Dzeger i Kit Ricards objavili autobiografije, postavljalo se samo pitanje kada ce to uraditi i najveca zvezda novog primitivizma dr Nele Karajlic. I nakon hiljada koncerata, na stotine turneja i jednog srcanog udara mnogobrojni postovaoci lika, dela, glasa i stasa ovog... show more
Nakon sto su Mik Dzeger i Kit Ricards objavili autobiografije, postavljalo se samo pitanje kada ce to uraditi i najveca zvezda novog primitivizma dr Nele Karajlic. I nakon hiljada koncerata, na stotine turneja i jednog srcanog udara mnogobrojni postovaoci lika, dela, glasa i stasa ovog jedinstvenog meteora na nebu jugoslovenskog rokenrola najzad su dobili ono sto su zasluzili.

Pred nama je neodoljivo ispricana prica o odrastanju, sazrevanju i starenju u jednoj zemlji koja se krvavo raspala, a onda formirala slobodnu teritoriju u nasim secanjima.

Dr Nele Karajlic je jedan od najdragocenijih insajdera jos neispricane price o Jugoslaviji, koja je cela igrala rokenrol, cak i u nedelji kad je otisô Hase i kada je crkô marsal i kada nam se zenio Vukota!

Fajront u Sarajevu je jedan od onih rok-koncerata na kojima je dr Karajlic sa sebe skinuo sve, bacio se medj raju i ostavio na stejdzu i poslednju kap svog kosevskog znoja.

Fajront u Sarajevu nije labudova pesma "najveceg filozofa dvadesetog vijeka" (Emir Kusturica), vec maestralni nagovestaj jedinstvene knjizevne karijere.
show less
Format: Paperback
ISBN: 9788652115648 (8652115648)
ASIN: 8652115648
Publisher: Laguna Beograd
Pages no: 383
Edition language: English
Category:
Non Fiction
Bookstores:
Community Reviews
Ex libris de librum vermis
Ex libris de librum vermis rated it
2.0 Fajront u Sarajevu
Iako nisam preveliki ljubitelj Zabranjenog pušenja, neke njihove pesme su zaista obeležile i moje detinjstvo i kasniji život. O Nadrealistima da i ne govorimo. Kako je Fajront u Sarajevu bio reklamiran kao autobiografija Neleta Karajlića jedva sam čekao da otkrijem svu priču u pozadini i benda i ser...
Books by Karajlic Nele Karajlic
On shelves
Share this Book
Need help?