logo
Wrong email address or username
Wrong email address or username
Incorrect verification code
Jan van Scorel - Sede Vacante 1523 - Paul Teng, Jan Paul Schutten
Jan van Scorel - Sede Vacante 1523
by: (author) (illustrator)
3.50 10
De Utrechtse schilder Jan van Scorel was een van de eerste kunstenaars die vanuit de Noordelijke Nederlanden naar Italië reisde. In 1522 werd hij op verzoek van de Nederlandse paus Adrianus VI conservator van de Vaticaanse kunstcollecties. Scorel liet zich in Rome inspireren door de kunst van... show more
De Utrechtse schilder Jan van Scorel was een van de eerste kunstenaars die vanuit de Noordelijke Nederlanden naar Italië reisde. In 1522 werd hij op verzoek van de Nederlandse paus Adrianus VI conservator van de Vaticaanse kunstcollecties. Scorel liet zich in Rome inspireren door de kunst van zijn illustere collega's Michelangelo en Rafaël.

Tkeenaar Paul Teng en schrijver Jan Paul Schutten maakten op basis van historische feiten een 80 pagina's tellend stripboek. Een snufje fictie ontbreekt niet. Wanneer de paus in 1523 vrij plotseling sterft, plaatst Scorel vraagtekens bij zijn mysterieuze dood. Hij gaat op onderzoek uit om te ontdekken wie er achter de moord op zijn vriend Adrianus zit, wat de spannende plot in het verhaal vormt. De lezer krijgt een staartje van de beeldenstorm in Utrecht mee, een inkijkje in het Vaticaan in de zestiende eeuw, de nodige samenzweringen en intriges en zelfs een romance.
show less
Format: paperback
ISBN: 9789462260207
Publisher: Lecturis
Pages no: 96
Edition language: Dutch
Series:
Bookstores:
Books by Jan Paul Schutten
Books by Paul Teng
Share this Book
Need help?