logo
Wrong email address or username
Wrong email address or username
Incorrect verification code
Mord är ingen barnlek - Alan Bradley
Mord är ingen barnlek
by: (author)
4.50 10
Det är 1950-tal på ett tämligen förfallet gods på Englands landsbygd. Där bor den brådmogna Flavia de Luce, med en hjärna skarp som en knivsegg. Hon älskar det kemilaboratorium hon fått ärva efter sin döda mor. Speciellt fascinerad är hon av gifterna som kommer väl till pass i de raffinerade... show more
Det är 1950-tal på ett tämligen förfallet gods på Englands landsbygd. Där bor den brådmogna Flavia de Luce, med en hjärna skarp som en knivsegg. Hon älskar det kemilaboratorium hon fått ärva efter sin döda mor. Speciellt fascinerad är hon av gifterna som kommer väl till pass i de raffinerade hämndaktioner hon vill iscensätta när hennes två äldre systrar gör livet surt för henne.

En dag kommer en berömd dockteater till byn. Den leds av Rupert Porson, rikskänd tv-celebritet. Man upplåter byns kyrka åt teatern, men det vill sig inte bättre än att Porson bränns till döds i ett elektriskt haveri mitt under en föreställning. Flavia förstår genast att det inte rör sig om en olyckshändelse. Med sina barnsliga men förslagna frågor får hon människor att berätta om länge gömda hemligheter.

Hur kommer det sig att en gammal tysk krigsfånge var närvarande både nu och när man hittade en femårig pojke hängd för många år sedan? Vad har byns kyrkoherde för koppling till händelserna? Och den tokiga kvinnan som bor i skogen – hon vet något.

Mord är ingen barnlek är den andra av sju deckare med Flavia som huvudperson. BBC planerar en tv-serie baserade på böckerna med samma manusförfattare som skrev Barnmorskan i East End.
show less
Format: hardcover
ISBN: 9789174613575 (917461357X)
Publisher: Lind & Co
Pages no: 336
Edition language: Swedish
Series: Flavia de Luce Series (#2)
Bookstores:
Community Reviews
It's a Mad Mad World
It's a Mad Mad World rated it
4.5 Mord är ingen barnlek (The Weed That Strings the Hangman's Bag) by Alan Bradley
Mord är ingen barnlek (The Weed That Strings the Hangman's Bag), book 2 in the Flavia de Luce series. I read this book in Swedish! Delightful! That's is precisely what this book is. Just a delightful story with the precocious Flavia de Luce. This time is she trying to find out who killed the famou...
Books by Alan Bradley
On shelves
Share this Book
Need help?