logo
Wrong email address or username
Wrong email address or username
Incorrect verification code
Nåd - Linn Ullmann
Nåd
by: (author)
3.00 5
Johan Sletten, före detta kulturjournalist med en halvdan karriär bakom sig, har fått besked om att han ska dö i cancer. Han ber sin fru Mai, som är läkare, att hjälpa honom in i döden när han själv vill. Han är livrädd för att dö nedsolkad och bortom all kontakt som hans egen far en gång gjorde.... show more
Johan Sletten, före detta kulturjournalist med en halvdan karriär bakom sig, har fått besked om att han ska dö i cancer. Han ber sin fru Mai, som är läkare, att hjälpa honom in i döden när han själv vill. Han är livrädd för att dö nedsolkad och bortom all kontakt som hans egen far en gång gjorde.

"Mitt liv har aldrig varit någon uppvisning i värdighet", säger han, fast besluten att åtminstone lämna det på ett värdigt sätt. Hon vägrar till att börja med, men ger till slut efter. Men Johan blir alltmer osäker och rädd, och hans ångest ökar när han ser att Mai trots allt känner en viss lättnad vid tanken på att hjälpa honom. Johans ojämna kamp för livet blir en lika ojämn kamp mot döden.
show less
Format: hardcover
ISBN: 9789113011646 (9113011642)
Publisher: Norstedts
Pages no: 151
Edition language: Swedish
Bookstores:
Books by Linn Ullmann
On shelves
Share this Book
Need help?