logo
Wrong email address or username
Wrong email address or username
Incorrect verification code
Discussion: Czy warto przenieść się na BL?
created by: A--
back to group
Godzinę temu zgłosiłam, że widzę tu w 2 różnych miejscach inną liczbę książek w bibliotece. Zobaczymy, kiedy dostanę odpowiedź. Dam znać :)
A ja zgłosiłem (i wpisałem na grupę "[PL] Zgłoszenia błędów"), że nie przenoszą się półki z LC.
Wchodzisz w ustawienia i tam masz zakładkę "Import". Na dole strony jest możliwość importu z LC. Kopiujesz link do swojego profilu i czekasz (prawdopodobnie do następnego dnia - u mnie to tyle trwało). Musisz tylko w ustawieniach na LC mieć zaznaczony dostęp do Twojej biblioteki dla wszystkich.
Pozdrawiam :)
Witam wszystkich. Zrobiłem "import" dziś o 19 i czekam do jutra na efekty. Nie ma tego dużo więc myślę, że nie będzie problemów.
Witamy wszystkich "uciekinierów".
Doborowe towarzystwo, a czym nas więcej tym większa baza książek tu się stworzy. I to jest miła wiadomość na dziś.
Reply to post #36 (show post):

Przy wykonaniu importu pamiętajcie o tym, by udostępnić swoją biblioteczkę LC "dla wszystkich" (pisał o tym fprefect).

A ten serwis warto trochę rozruszać i nie widzę powodów żeby był zdominowany przez użytkowników anglojęzycznych;) Właściwie, to jak nam się spodoba, będzie nasz ;P
Witam :)

Kilka dni temu założyłem tu konto ale dopiero przed chwilą zaimportowałem książki z LC. Mój profil na lubimy czytać to gall21.
Witaj w "klubie". Ja zaimportowałem książki wczoraj wieczorem i wciąż czekam na efekt.
A ja przed chwilą zauważyłem że wszystkie moje książki zostały zaimportowane. W niektórych książkach nie wyświetlają się okładki. Liczba książek zgadza się z tą z LC.
@Herman21 - jeśli nie wyświetlają się okładki, wystarczy kliknąć w tą zieloną i po odświeżeniu strony powinno być już ok :)
Reply to post #38 (show post):

Chyba już nam się spodobało, bo co gdzieś się zapuszczę po stronach to widzę ludzi z LC ;-)
I też jestem za tym, żeby serwis BYŁ NASZ ;-)
Zapraszajmy, obserwujmy, obserwujmy się. Będzie ruch, będzie dobrze.
Jest opcja widgets, żeby zrobić wklejkę na swój blog ze statusami z BL --> http://booklikes.com/goodies
Jest moja biblioteczka z LC. Wczoraj chyba coś pomieszałem z linkiem bo do dziś nic nie przyszło. Teraz powtórzyłem operację i w ciągu kilku minut biblioteczka się pojawiła. :))
Reply to post #42 (show post):

Chyba w jednym z poprzednich wpisów o tym pisałaś. mam kilka takich okładek i oczywiście będę tak robić jak to napisałaś. Dzięki za pomoc. :)
Czy ktos z Was zmierzył się już z dodawaniem tu nowej książki do bazy? I jak wrażenia?
Ja dzisiaj spróbowałam, od razu piszę zainteresowanym, że nie ma możliwości powtórnej edycji danych po kliknięciu "dodaj".
Poległam na dodaniu tłumacza, w końcu podałam o nim informację w opisie. Po prostu nie mogę wpaść na to jak dodać drugiego autora.
Ale ogólnie formularz i sposób dodawania bardzo mi się spodobał.
Need help?