Wchodzisz w ustawienia i tam masz zakładkę "Import". Na dole strony jest możliwość importu z LC. Kopiujesz link do swojego profilu i czekasz (prawdopodobnie do następnego dnia - u mnie to tyle trwało). Musisz tylko w ustawieniach na LC mieć zaznaczony dostęp do Twojej biblioteki dla wszystkich.
Pozdrawiam :)
Reply to post #36 (show post):
Przy wykonaniu importu pamiętajcie o tym, by udostępnić swoją biblioteczkę LC "dla wszystkich" (pisał o tym fprefect).
A ten serwis warto trochę rozruszać i nie widzę powodów żeby był zdominowany przez użytkowników anglojęzycznych;) Właściwie, to jak nam się spodoba, będzie nasz ;P
A ja przed chwilą zauważyłem że wszystkie moje książki zostały zaimportowane. W niektórych książkach nie wyświetlają się okładki. Liczba książek zgadza się z tą z LC.
Reply to post #38 (show post):
Chyba już nam się spodobało, bo co gdzieś się zapuszczę po stronach to widzę ludzi z LC ;-)
I też jestem za tym, żeby serwis BYŁ NASZ ;-)
Zapraszajmy, obserwujmy, obserwujmy się. Będzie ruch, będzie dobrze.
Jest moja biblioteczka z LC. Wczoraj chyba coś pomieszałem z linkiem bo do dziś nic nie przyszło. Teraz powtórzyłem operację i w ciągu kilku minut biblioteczka się pojawiła. :))
Reply to post #42 (show post):
Chyba w jednym z poprzednich wpisów o tym pisałaś. mam kilka takich okładek i oczywiście będę tak robić jak to napisałaś. Dzięki za pomoc. :)
Czy ktos z Was zmierzył się już z dodawaniem tu nowej książki do bazy? I jak wrażenia?
Ja dzisiaj spróbowałam, od razu piszę zainteresowanym, że nie ma możliwości powtórnej edycji danych po kliknięciu "dodaj".
Poległam na dodaniu tłumacza, w końcu podałam o nim informację w opisie. Po prostu nie mogę wpaść na to jak dodać drugiego autora.
Ale ogólnie formularz i sposób dodawania bardzo mi się spodobał.
Need help?
Important: Our sites use cookies.
We use the information stored using cookies and similar technologies for advertising and statistics purposes.
Stored data allow us to tailor the websites to individual user's interests.
Cookies may be also used by third parties cooperating with BookLikes, like advertisers, research companies and providers of multimedia applications.
You can choose how cookies are handled by your device via your browser settings.
If you choose not to receive cookies at any time, BookLikes will not function properly and certain services will not be provided.
For more information, please go to our Privacy Policy.