Reply to post #12
(show post):
Oczywiście, nie chodzi o poganianie kogokolwiek ale użytkownicy, którzy "import" mają już za sobą czekają na kolejne kroki. Możliwość przeniesienia swojej biblioteki, w dodatku z półkami, jest bardzo wygodna i może zachęcać do założenia konta na bl.
Efektem ostatnich zawirowań na LC jest szansa na powstanie 2-3 nowych portali na równym, wysokim poziomie. Dla użytkowników to idealna sytuacja a dla poszczególnych administracji - wyzwanie.
Mam nadzieję, że poszczególne portale będą różniły się detalami, które będą decydowały o popularności ale podstawą każdego z nich będzie obszerna baza książek/autorów i informacje w niej zawarte.
Po tygodniowym użytkowaniu portalu, odkrywaniu nowych możliwości, szukaniu zalet i wad, słabo wypada baza książek. Czuję się jak w tradycyjnej bibliotece, tysiące fiszek z tytułem książki i autorem, i tyle.
Wiem, że to jest proces ale brakuje mi informacji jaki portal ma pomysł na zagospodarowanie już "zaimportowanych" i zachęcenie nowych użytkowników.
Nie ma problemu z dodaniem nowej książki ale co z zaimportowanymi książkami-fiszkami?
Czy zanim pojawią się "moderatorzy" każdy użytkownik mógłby sam edytować książkę-fiszkę i uzupełnić dane według określonego schematu? Jeśli każdy zacznie od swojej biblioteczki to rozwój bazy byłby chyba skuteczniejszy.