by:
A--
date:
10 years ago
discussions stats
Podoba mi się ten serwis, ale nadal jest tu za mało użytkowników, a w szczególności za mało użytkowników z Polski. Myślę, że jest na tyle fajnie, że warto ten serwis polecić znajomym i warto ich namawiać na "jazdę testową".
Otwartość serwisu na sugestie i chęć współpracy ze społecznością też jest dużym atutem.
Ja przy moim tymczasowym odejściu z LubimyCzytac wysłałam do wszystkich znajomych i obserwujących mnie wiadomość o tym, że jestem teraz na BookLikes i że zapraszam do obserwowania mnie, jeśli ktoś też ma tu konto. Bezpośrednio do zakładania kont nie zachęcałam, bo kto wie, może im się podoba na nowym LB.
A co do małej ilości użytkowników z Polski na BookLikes... Na pierwszy rzut oka jest ich sporo (polskojęzyczne blogi potrafią mieć nieraz po ~500 obserwujących), ale niestety większość to konta nieaktywne.
Dzięki wielkie za wsparcie. BookLikes to serwis globalny, nasi blogerzy pochodzą z najróżniejszych zakątków świata, w tym również z Polski. Wciąż się rozwijamy, również na rynek polski, i miło nam powitać tak aktywną grupę polskich czytelników. Mamy nadzieję, że spodoba wam się na BL, i że zagościcie tutaj na stałe. Mamy jeszcze nie jedno do pokazania :)
by:
A--
date:
10 years ago
discussions stats
Żeby się dowiedzieć czy serwis jest duży czy mały, aktywny czy nie, to musielibyśmy dowiedzieć się ilu ma użytkowników i ilu z nich zalogowało się w ciągu, powiedzmy, ostatniego miesiąca. Nie wymagam, żeby ktoś nam ujawniał zaraz takie informacje. Zresztą nieważne. Ja uważam, że wspierając ten serwis przyczyniamy się do wzbogacenia polskiej sceny blogerskiej, tudzież wychodzimy z tą sceną na świat, bo BL ma ambicje być serwisem o ogólnym zasięgu. Samo dobre:)
by:
Hagime
date:
10 years ago
discussions stats
Jestem tu krótko, po tzw. '"czarnym wtorku" ale powoli wsiąkam.
Odkrywam różne rzeczy ale najbardziej podobają mi się drobiazgi, np. numery postów w dyskusjach. Jak to fajnie ułatwia orientację i rozmowę. Pojadę Harrym Potterem :) , na portalu, którego imienia wymieniać nie będę, w dyskusjach jest teraz taki chaos, że trudno się połapać kto z kim i o czym rozmawia.
To prawda, Hagime - ostatnio chciałam tam odpowiedzieć komuś, kto odpowiedział na mojego posta, ale się nie da, więc odpowiedziałam teoretycznie sama sobie i tamta osoba nie dostanie o tym powiadomienia... :-/
Swoją drogą dopiero teraz zauważyłam, że notorycznie piszę tutaj o LubimyCzytać jako "LB" zamiast "LC". Nawet na forum LC z rozpędu napisałam o nich "LB" i poprawiłam. Bo wiecie - tutaj jest "BL" i te literki mi się już wbiły do głowy chyba. :D