by:
A--
date:
10 years ago
discussions stats
Czy jeśli ktoś, kogo obserwuję, skomentuje jakiś (jakikolwiek) post, to czy pojawi się to w moich powiadomieniach?
Wydaje mi się, że nie, ale wolę spytać.
Nie jestem też na 100% pewny czy taka opcja byłaby użyteczna. Chyba by była.
by:
A--
date:
10 years ago
discussions stats
Myślę, że pozwalałoby to poszerzać krąg znajomych/obserwowanych.
Ktokolwiek skomentuje twój post, to powiadomienie zostanie wysłane. Może to być osoba z BL, którą obserwujesz bądź nie, może to być rownież osoba z poza BookLikes, wtedy jest ona oznaczona jako Gość. Możesz zdecydować czy goście mogą komentować czy nie w Ustawieniach bloga, możesz tam rownież zdecydować czy włączyć okienko komentarzy z Facebooka i disqus.
by:
A--
date:
10 years ago
discussions stats
Nie chodzi o komentarze do mojego posta, tylko o komentarze obserwowanych przeze mnie osób do dowolnych postów.
Komentarze można dodawać dowolnie na wszystkich blogach po wejściu na dany wpis na blogu. Powiadomienie o komentarzach jest zawsze wysyłane :)
by:
A--
date:
10 years ago
discussions stats
Chyba nadal piszę niejasno o co mi chodzi....
Ja obserwuję A i nie obserwuję B.
A komentuje posta napisanego przez B..
Czy ja dostanę o tym powiadomienie?
Powiadomienia o komentarzach i polubieniach są wysyłane tylko do autorów tekstów.
Zapomnieliśmy dodać, że powiadomienia są również wysyłane, gdy inne osoby dodadzą komentarz przy poście, który ty skomentowałeś - niezależnie czy ten blog obserwujesz czy nie.
Zgłaszałam to już w innym wątku, ale sprawa dotyczy powiadomień. Otóż jestem już pewna, że nie zapamiętują się zakliknięte przeze mnie sposoby powiadomień. Wczoraj pracowicie, ręcznie, zmieniłam we wszystkich dyskusjach na "tylko powiadomienia". Dzisiaj znów w jednej z dyskusji widzę, że są zaznaczone "wszystkie".
Przy czym na ogół samo przestawia mi się na "nic"
@Abdita: Hmm, wybran opcje dyskusji powinny się zapisać i już takie pozostać. Czy po wybraniu danej opcji powiadomień, odczekaniu chwili i po odświeżeniu strony nadal przeskakuje na coś innego? Daj nam proszę znać, w których dokładnie dyskusjach zmieniły ci się powiadomienia. Wciąż badamy tę sprawę. Przepraszamy za kłopot.
Reply to post #11
(show post):
Przyznaję, że po zmianie nie odświeżam strony. Nie przyszło mi to do głowy. Zmieniam opcję i jadę w forum dalej, najczęściej pewnie zamykam stronę. Jak po jakimś czasie weszłam na daną dyskusję ponownie to pokazało mi się "nic". Ponieważ miałam z tym już kłopot, jestem pewna, że wszędzie sprawdziłam i zaznaczyłam sobie wszędzie tak samo tzn. "tylko powiadomienia".
Spróbuję odświeżać stronę po zmianie opcji i dam znać jeśli nie będzie OK.
Wydaje mi się, że znowu zgubiło mi się ustawienie powiadomień (w dyskusji "Jak dodać wydanie ksiażki").
Za to widzę, że teraz przy zmianie opcji pojawia się potwierdzający komunikat "settings was saved", choć wolałabym, żeby to potwierdzenie było w j.polskim ;-)
Reply to post #13
(show post):
Po zaznaczeniu opcji powiadomień komunikat informuje, że te ustawienia zostały zapamiętane i zapisane. Każda dyskusja i każdy wątek posiada swoje ustawienia, które można wybierać niezależnie. Wciąż monitorujemy tę kwestię w poszukiwaniu chochlika, który miesza w twoich powiadomieniach. Przepraszamy za kłopot.
Czy możecie rozważyć takie ułatwienie. Kiedy dostaję powiadomienie o nowym wpisie w dyskusji po kliknięciu przenosi na początek dyskusji i trzeba szukać ostatniej wypowiedzi. Jeśli postów jest mało to nie ma problemu ale użytkowników przybywa ;)
Może jest taka opcja, że przenosi do ostatniego wpisu a ja coś źle klikam.
Zobaczymy, co da się zrobić :) Pozdrawiamy.