logo
Wrong email address or username
Wrong email address or username
Incorrect verification code
Nepobedivi - Stanislav Lem
Nepobedivi
Ovaj roman iz 1964. godine jedno je od najistaknutijih dela u kojima se poljski pisac fokusira na problematiku susreta sa vanzemaljskom inteligencijom, odnosno, nemogućnošću ostvarivanja kontakta s njom. Takođe, Lem u ovom delu duboko preispituje motive ljudske želje za istraživanjem svemira i... show more
Ovaj roman iz 1964. godine jedno je od najistaknutijih dela u kojima se poljski pisac fokusira na problematiku susreta sa vanzemaljskom inteligencijom, odnosno, nemogućnošću ostvarivanja kontakta s njom. Takođe, Lem u ovom delu duboko preispituje motive ljudske želje za istraživanjem svemira i postavlja pitanja šta čovečanstvo može da učini kada se suoči sa sopstvenim ograničenjima.

„Nepobedivi“ je naziv moćnog, dobro naoružanog međuzvezdanog broda koji sleće na jednu nepoznatu, nenaseljenu i sumornu planetu. Posada ima zadatak da ispita šta se dogodilo sa sestrinskim svemirskim brodom koji je ranije nestao na tom nebeskom telu. Istraživači uspevaju da pronađu nestalu letelicu, ali ne mogu da utvrde uzroke njene propasti. Uskoro pronalaze ostatke grada napuštenog u dalekoj prošlosti, ali i dokaze o formi kvazi-života, samoreplicirajućih mikro-mašina, koje predstavljaju svojevrsnu zaostavštinu davno iščezle vanzemaljske civilizacije.
show less
Edition language: Serbian
Bookstores:
Books by Станислав Лем
On shelves
Share this Book
Need help?